Follow
System
Ett system är ett antal komponenter (delar av systemet) som tillsammans samverkar för ett gemensamt mål. Så står det i WIKIPEDIA, om man då tänker ING-MARIE som ett system, hur kan vi analysera henne (läs jag) och vilka olika komponenter består hon av, och vad har vi för nytta av att Ing-Marie finns? 
 
1: Hon är överviktig.
 
Ja, detta är ju helt klart en nackdel, men samtidigt måste man ge henne att hon ständigt försöker göra något åt det, så med detta i åtanke så tycker vi nog att hon borde anstränga sig mer, men med tanke på hennes vilja att göra något så finns det hopp, och väldigt viktigt är i alla fall alltid bra att vara.
 
2: Är hon för gammal
 
Ja för vad? Ställer man sig ju då genast frågan, om man jämför 54 med 25, ja då är hon ju gammal men om man samtidigt tänker om någon annan är 92 ja då kommer allt i ett annat läge och vips så är hon ung. Samtidigt behöver ett system erfarenhet för att fungera på ett tillförlitligt sätt. SÅ om man tänker för gammal att bli flygvärdinna, ja troligtvis, för gammal för att vara en trevlig prick nej inte alls och trevliga prickar behövs nu mer än någonsin.
 
3: Hon är mamma
 
Såklart, men det är ju många kvinnor, men för hennes egna barn är hon ju såklart en skitviktigt person, för utan henne så fanns inte dom. Så för barnen är hon det viktigaste av allt.
 
4:  Hon är nervig, trött och mår sig som en potta skit ibland.
 
JO helt klart, detta är inte bra. Att känns sig som en potta skit är dåligt, MEN samtidigt om man betänker att utan skiten vore hon ju inte hon, då vore hon ju någon annan, utan skit, och alla system har sina svaga sidor, och inget system är helt utan brister.
 
Ja hur sammanfattar vi då detta?, Vad för nytta gör Ing-Marie. Jo som alla system har det sina brister och fördelar, så länge hon inte är en fara för allmänheten, gör sina plikter som att rösta, lägga skatt,  älska sin man och uppfostrar sina barn till laglydiga samhällsmedborgare , så tror vi att denna människa är värd att behålla så länge Gud/ödet/carma har planerat. Om inte annat för att världen behöver trevliga prickar.
 
Mer om system finns att läsa på skrivpuff 
#1 - foxy

känns som jag är ett ganska likt system, en variation på samma system liksom, äldre årsmodell:-)

Svar: Bästa årgången...
Ing-Marie

#2 - Ljusletaren

Gillar din humor med att se på dig själv *skratt*
Du skriver att du gillar att fota ... måste kolla om jag hittar några foton också.
Förresten, bra skrivet/ kram

Svar: Tack // Ing-Marie
Ing-Marie

#3 - Grå Papegoja

Välkommen tillbaks till skrivpuff om det var ett tag sedan du puffade.

Kul text. Wikipedia kan vara riktigt inspirerande.

Läs och kommentera gärna andras bloggar. Det brukar vara uppskattat och är ett sätt att få läsare till sin egen blogg.

Svar: Tack, jo wikipedia är kul, Tack för din kommentar och för ditt tips.
Ing-Marie
Ing-Marie

#4 - Per-Anders

Kul inlägg. Jag har själv åldersnoja ibland och tycker att tiden går alldeles för fort. Det känns som pensionen närmar sig med stormsteg, trots att jag "bara" är 75.

Svar: 75? Är du helt säker på det? man är aldrig äldre än man känner sig och det är ju väldigt olika från dag till dag!
Ing-Marie