Follow
Frukost med blåsmaskin och traktor
Ja matstund på förskolan är ofta en trevlig historia, Man sitter med barnen och diskutterar livet och lite allt möjligt. Det kan vara allt från vad man gjort hemma, vad de har köpt, fått eller gjort. Ofta en mycket trevlig liten stund. Men det finns tillfällen då det KAN vara lite störigt, det kan vara någon som måste gå på toa, det kan vara en liten fluga, ni kan inte anan vad en liten fluga kan göra för en frukost eller lunch.

Ni kan då tänka er detta scenario, 10 barn, morgon, alla har nyss kommit eller varit på förskolan en stund. UTANFÖR fönstret så dyker plötsligt ett UFO upp, eller ja UFO det var en vaktmästare med ansiktsmask och blåsmaskin. Han blåser sand och grus på gården så det ryker över hela området, PLUS en traktor. Tio barn med näsan ut mot gården, självklart. Matvagn kommer och tre förtvivlade fröknar fösöker få dessa tio barn att sätta sig. OCH detta är en utmaning för sätta sig när det händer så spännande saker utanför går ju inte. MEN nu får man ju som den proffisionella fröken man är, tänka om. VILL jag sitta med ryggen mot fönstret när det händer så spännade saker utanför. NEJ så jag möblerar om tallrikar och ser till att alla får möjlighet att kika ut genom fönstret och tänk då sätter sig alla. Äter nja, men med utsikt. TOPPEN, DETTA ÄR MYCKET SPÄNNADE, inte mycket pratat just denna frukost men desto mer kul tyckte barnen.  

Annars njuter vi på förskolan av att slippa, regnkläder, overaller, stövlar, dumma trånga vantar, och allt sånt, vi tycker det är underbart när barnen själva sätter på sig det lilla de behöver för att snabbt och lätt kila ut på gården och vi är ute LÄNGE, ibland kommer man på sig själv med att kika på klockan och "skit klockan är snart mat", men det är så skönt och även barnen älskar att vara ute i vårsolen, gräva, cykla, gräva igen och bara springa, underbart, med andra ord.
Tandsten i april
Urk att ta bort tandsten är aldrig kul, detta gjorde jag idag, varje gång du sitter där i stolen lovar man sig själv, nu ska jag använda tandtråd, och det gör man en månad eller så, sedan blir det allt längre mellan gångerna tillsman åter sitter i stolen och lider. MEN denna är nog denna gången då jag faktiskt fortsätter i alla fall måste jag tro på det, för FY.

April tycker jag har rusat fram och tiden springer fram i raketfart och det är snart maj. Valborg då åker vi nog till Älvsered, där har de ett urhäftigt fyrverkeri. Himlans häftigt och en brasa som orten samlat trädgårdsskräp i hela vintern, en för mig riktig Valborg, med sång, tal och frysande tår. Barn som springer alldeles för nära elden, och jadå jag säger till lille sonen som jag gjort till de andra, VAR FÖRSIKTIG, som sagt Valborg.

Annars känns det som om jag jobbar det mesta av tiden och det är fullt ös på vår grupp, ny meddarbetare börjar på måndag spännade blir det. Jag kommer in till er och kommenterar när tid gives annars får ni ha det så väldans bra.
Skrivpuff; Om att röra sig

springa, jogga, lunka

kasta boll och dunka

kämpa stort och kämpa smått

kämpa på land och i vått

 

afro, zumba, vals

lyfta skrot och ge hals

body-pumpa eller spinna

hur skall man allt detta hinna

 

power walk, promenera, gå,

hoppa studsa och stå på,

kämpa med din vikt

träna bli slimmad på sikt

 

röra sig är toppen

detta tycker kroppen

ibland känns det usch

och skönast ändå är dusch