Follow
Fototriss: Ätbart
Veckans tema på FOTOTRISS är Ätbart, och då jag igår provbakade bröd till min sons bröllop fick det bli det, vad blev det för bröd tro? 

Jo ringla ut olivolja på en plåt; Kladda ut en kladdig deg och ringla över mer olivolja, flingsalt och rosmarin: Då blir det sånt här bröd: Focaccia, mumsigt värre som godis och helt klart MYCKET ätbart. För recepet följ länken. 
 
JAG FICK TREDJE PRIS
Att tävla i bilder är som att tävla i sång eller annan estetisk verksamhet väldigt vanskligt, En bedömningssport där det är ofrånkomligt att det är just en personlig bedömning som gäller i slutändan. MEN kul särskilt om det går bra. I Viskadalens årliga fototävling gick det faktiskt bra för min första kollektion. Kom trea och fick diplom.

Här är bedömningen:
 

Diplom

”Väntan” Ing-Marie Ingemarsson Kinna FK

Ett barn skall snart komma till världen och det är stort. Kollektionen skildrar ömsint och naturligt vad som väntar. DE första barnkläderna är inköpta (vantar) eller kanske hemstickade. Nu är det inte så långt kvar och mamma kan inte ta av sig ringen längre.

Nu var det ju i och för sig inte mammans hand utan min och vanten är en strumpa men skit samma pris blev det och här är min kollektion: 

 


Så nu räcker det med skryt för denna veckan, men man måste få tycka att man själv är duktig ibland och få skryta, så det så! Och väntar ja det har vi slutat med och resultatet blidde en liten Thea. 

Fototriss; Kyrkor (Fagereds)
I veckans fototriss är temat KYRKOR, det får bli arkivbilder och väljer då "min" kyrka. I den är jag döpt, mina syskon likaså, min far ligger begravd här och jag är gift i denna kyrka. Alltså min barndoms kyrka i Fagereds socken. Ett litet men livfullt samhälle strax intill Ullared, som kanske är mer känt än just Fagered. En liten lantlig kyrka. Där man vid festligheter fortfarande klär kyrkan med vackra handplockade blommor vid konfirmation och skolavslutning. Men den vackra ljushållaren minner om nyare tider. Lite gammaldags kan jag ändå tycka nu så här med lite perpektiv att kyrkan är, och är glad att jag funnit en ny kyrka i Kinna, dit jag flyttat sedan många år tillbaka. Men inget är väl ändå som ens barndoms kyrka, och där "Den blomstertid" sjungits sedan urminnes tider.