Follow
Vädret igen


Känner att det den senaste veckan blivit väldigt mycket väderprat, har en särskild rubrik för det och tycker det  är intressant med just väder. Som en glad treåring sa till mig en dag för många år sedan "Ing-Marie, det är VÄDER ute" hon menade i detta fall att det var fint väder just den dagen. Men har kommit tillbaka till den kommentaren många gånger, det är ju ALLTID väder. Och vi svenskar tror jag i alla fall är väldigt väderfixerade.

Oftast klagar vi, det regnar för mycket, det är för kallt, det är för varmt, det blåser för mycket, det är liksom aldrig riktigt, riktigt BRA väder. Det är de tillfällena på sommaren då solen lyser, det är lagom varmt, blåser lagom mycket och det är samtidigt SKÖNT i vattnet, är det kallt i vattnet för bad, ja då är det det vi pratar och klagar över.

MEN hur ofta inträffar detta varje sommar, inte många dagar. Så vi svenskar går och är missnöjda kanske 300 av 365 dagar om året, och hur kul är det? MEN idag har det varit en riktigt, riktigt bra dag, lagom varmt, lagom vind ingen frost eller skrap på bilen än. Så var nöjda och glada så hoppas vi vädret står sig några dagar till så vi får njuta av brittsommaren. Och kanske ska vi inse att i vårt land är det så att vädret påverkar oss både på gott och ont, och det finns INGET vi kan göra för att påverka vädret mer än att det är ett samtalsämne att prata om i kön, på jobbet, hos tandläkaren, hos frissan, i affären, osv, osv, osv