Follow
Firar ni Halloween?


Vem orkar fira halloween? Nu kanske jag är gammal och tråkig men kan inte riktigt förlika mig vid denna högtid, Visst kan vi ta in nya traditioner men på något sett har handeln försökt i många år att få folk att börja fira och ändå inte riktigt lyckats. Man säljer pumpa, spök och monster utstyrslar. Man visar hur man gör sin egen pumpalykta+hur du tar till vara innehållet och kan göra en mumsig pumpapaj. Hur många kan ärligt säga att man gör en pumpapaj varje år, inte i detta huset i alla fall. På sin höjd kan jag köpa en sådan där liten mysig prydnadsvariant bara för att den är fin.

När mina flickor vars små skulle det spöka ut sig, och de gick för att samla godis, men något bus hade de inte och speciellt många ungar kom inte heller och plingade på. Nu i affären hörde jag två pappor diskuttera att "köp för sjutton godis för annars har du hela trädgården full av ägg" öh jag brukar köpa lite extra godis men det brukar nästan aldrig komma någon. Ändå är det hysteri kring denna "högtid" som inte känns som vår, den är fortfarande för Amerikansk för att kännas rumsren, eller så är det bara jag som är tråkig.

Ändå har vi ju Sverige en egen godis högtid, där man klär ut sig och samlar godis, till  och med jag när jag var barn gick ut och fick godis och lite småpengar så gammal jag är. Och det är på skärtosdagen man klädde ut sig till häxa med kvarst och hukle och så cyklade vi till grannarna och önskade glad påsk, någon påskkärring har jag inte sett röken av på år och dar. Visst är det knepigt, vi ska introdocera en ny högtid somtidigt som vi glömmer vår egen gamla. JAJA nu finns det lite extra kexchokld här hemma om det nu skulle komma någon för ägg vill jag inte ha i min trädgård.
Fototriss: Manligt
Fototriss denna veckan pratar man om manligt, och eftersom jag har tre individer av manligt kön i mit hem hyllar jag dessa tre i min triss. Det är även tävligsdags igen och du kan vinna present kort till coolstuff, där du kan välja ut en fiffig farsdagpresent till far. Ja mina manliga bilder var det ja, först en bild på min son, den yngste av mina fyra barn i en för honom klassisk pose. Ja nummer två av manliga individer i huset är såklart KATTEN Albin, här helt slut efter ha varit ute och busat i trädgården. Ja såklart har även mina ungar en FAR och eftersom han är måttligt road av att förekomma på min blogg får ni endast se hans manliga händer. 


födelsedagsrapport
Veckan som gått har verkligen gått i raketfart, förra veckan fyllde jag 50 och veckan efter har verkligen rusat fram. Min födelsedag ja, lovade ju en liten rapport från den, nu glömde jag att ta en massa kort och de jag tog var på mina gäster och de vill jag inte lägga ut här så det får bli en kort variant utan bilder. Morgonen började med champangefrukost, jo ni läste rätt. Blev uppriktigt väldigt överaskad för det hade jag absolut inte väntat mig. God champande och goda jordgubbar, ost och kex väldigt mysigt alltihop. Frukost på sägen med min man och mina två söner, döttrarna var på annat håll. Cicci är ju som sagt i JAPAN så henne fick jag en hälsing via nätet och Josefin dök upp senare på dagen. Underbart att fira med sina barn.

Kvällen flöt på med gäster, gäster, gäster, kul och väldigt trevligt. MATEN den räckte och blev över, mycklet över och frysen är nu full av kycklingklubbor och rostbiff, men alltid bra att maten räcker. 

Av barnen fick jag en upplevlese i Borås som averkades under söndagen med Gokart, lasergame och trekamp bestående av Bungyrun vilket betyder att man har ska springa så långt som möjligt med ett gummiband fast i midjan och få så mycket poäng som möjligt. Sumobrottning, oerhört roligt! Man hade på sig stooora sumodräckter och man skulle sen brotta ner varandra. Sen var det då BULLRIDE om det tyckte jag INTE åkte av i flygande fläng och sedan vägrade jag göra om det. Never again!! Men kul var det i alla fall. Allt avslutades med dopp i bubblepool och bastu mysigt, mysigt.