Follow
Får kungen ha en egen inkomst?
Plötsligt har det blivit ok att granska kungen och kungahuset. I aftonbladet idag har man gjort en stor undersökning om kungens ekonomi, innan har som alla vet hans kärleksaffärerer varit på tapeten. Läser man inlägget visar det sig att kungen blivit rikare pga hans egendomar som han helt enligt gällande regler tagit inträde för och med hjälp av detta har han fått in 70 miljoner kronor allt enligt aftonbladet.

Nu kan man ju få tycka vad man vill om kungen och om vi ska ha ett kungahus eller inte, men så länge vår regering och det svenska folket väljer att ha vårt kungahus kvar, måste kungahuset ju liksom statsminister och andra höga ämbetsmän ha en inkomst, nu kostar det ju också att vara kung, man ska ta hand om slott, folk ska sköta slotten du måste resa och vara en repersentant för sverige, och då duger det inte att komma i en volvo med ett par slitna jeans och bjuda på en korv med bröd i en korvkiosk.

Visst ska man få granska kungahuset men rimligtsvis måste väl även kungen få ha en EGEN inkomst, utan att det är något konstigt med det. Sedan har vår käre kung även varit sparsam, 16 miljoner kronor blev över av pengarna som han fått av vår regering det så kallade apanaget, pengar som han ville använda till inredning av Haga slott, ett slott som inte ägs av kungen utan av staten, och visst är väl det bra att han är sparsam och eftersom slottet inte ägs av honom utan av staten är det väl också rimligt att staten betalar för renoveringen,. För inte vill väl jag betala renoveringen av grannens hus även om det är min dotter som kanske hyr det. Vad tycker ni? Får kungen tjäna egna pengar och isåfall ska hans bidrag av staten minska med hans inkomst?? Jag gillar i alla fall vårt kungahus och älskar att titta på nobelmiddagar och bröllop, att sedan kungen är människa som oss övriga dödliga är väl egentligen inte någon nyhet.
Fototriss; Skräck
I denna veckan är temat skräck hos fototriss, tänkte först att jag skulle ta bilder på Gekås som jag har varit på idag. Men det var lugnt och det var inte så skräckfyllt med folk. Efteråt skulle vi till min mamma som bor 1,5 mil inåt landet från Gekås/Ullared närmare bestämt i ett litet samhälle som heter Fagered, Fagered ligger mitt i de hallänska skogarna strax intill västergötland. Väl hos mamma började det att snöa och det rejält så det blev en SKRÄCK fylld resa hem på så snöiga vägar. Här är min fototriss denna veckan.Den lilla vägen till mammas hus.Vår bil efter ca: 2 timmars besök.Väglaget, det snöade mer än vad som upplevs på bilden.
mjuk
Mjuk som en bebis i skinnet, bastun var inte bara skön utan toppen för huden. Idag blir det Gekås, eller som det heter i var mans mun Ullared. För den som inte vet är ju nu Ullared namnet på samhället, INTE affären. Återkommer med uppdatering om läget ikväll, vi ses gott folk.