Follow
Ditt lösenord?
 

Det här med lösenord kom jag och tänka på när jag skulle logga in på någon receptsida som kräver medlemsskap för att man ska kunna läsa HELA receptet, Vansinnigt irriterande är det, men i alla fall, testa mitt vanliga men det funkade inte. Suck fick skicka iväg ett mail om att jag glömt lösenordet.

Förr hade jag ett och samma till ALLT, men så blev mailen kapad och fick ändra, använde mig av Bloggportalen och där blev allas löseord kapade och fick ändra. På den vägen är det nu, på en del ställen är det gamla lösenordet på en del det nya och på något ställe är det ett helt annat. ETT TAG kan man ju hålla skillnad men efter ett tag flyter allt i hop och det blir en enda röra varav man får sitta och testa sig fram vilket av dom är det nu? 

Efter ett tag på nätet hamnar man ju på en massa konstiga ställen och lösenord ska det vara till allt. Skönt är det iallafalla att man kan oftast få ett nytt lösenord skickat till sig om man har glömt, och det är ju bra. Hur gör ni med era lösenord? 
Dags för tävling
Att skicka in bilder till olika tävlingar är riktigt kul, kan tycka att det är lite som att delta i Melodifestivalen, HELT omöjligt egentligen att tävla med en bild. Men nu görs detta i alla nivåer och som en glad amatör är det roligt att få se vad folk tycker om ens bilder. Har faktist haft lite flyt med mina tävlingar trots att jag i dessa samanhang är nybörjare. Så i år vågar jag inte hoppas någonting för man är ju allt lite vidskeplig. 

Så nu sitter jag och pillar och håller på. Dels med Lightroom och fösöker få de extra piffiga, men även så gör jag små provutskrifter för de som ska skrivas ut. Jag skriver ut mina bilder själv, jag tycker man har bättre koll på hur färgerna blir, för ekonomiskt lönar det sig inte att skriva ut själv. Var nöjd med nästan alla förutom de svartvita bilderna som behövde lite mer stuns i sig. Visar inga av bilderna här och nu, men lägger en annan random bild jag tycker mycket om. 

Och det är två bilder jag pillat lite extra med. Det vanliga jag gör att att skärpa till bilden lite, höja färg toner, och få den att se så naturlig ut som vanlig, dessa två har jag gjort precis tvärtom. Den första var tanken att få lite drömsk och kallade den för "In to the land of dreams"
 


Den andra är ett försök med Photoshop Elements. Och är egentligen bara ett försök från början till slut. Kallar den enkelt för "Blomma i rosa"Det är en Dahlia för den som undrar. 
Fototriss: NEGATIVE SPACE
Ja vad sjutton är NEGATIVE SPACE som är veckan tema på fototriss, som tur var hade Helena en länk och med hjälp av bilderna på länken tror jag att jag förstod vad som menades.  Helenas förklarar  "men det negativa utrymmet i en bild är alltså den yta som omger motivet och det handlar om att låta den tomma ytan ta plats i bilden, för att framhäva motivet"  Bli ni inte klokare av det så var icke ledsna för först när jag tittade på bilderna förstod jag lite grand. Alltså som jag tolkar det ska bakgrunden vara "tom" så att den framhäver det man vill visa mer. Men innan jag virrar till det och gör er än mer förvirrade visar jag mina bilder på tema. Så får ni meddela om jag fattat det hela rätt.  
 Ja blev ni nu inte mer klokare av detta så gå in till Fototriss och kika så klarnar det nog.