Follow
Nytt objektiv

Har äntligen fått köpt mig ett nytt objektiv, ett canon 50mm f1,8, billigt och enligt många mycket prisvärt. På önskelistan står ju även ett macro och en zoom men nu har jag en ny leksak. Gick ut och fotade i trädgården på de blommor som fortfarande finns kvar och fångade denna nyponros, och blev så himla nöjd med bilden.

Annars kommer kära dottern hem IMORGON; IMORGON; IMORGON, och? tänker ni? Men om man tänker på att jag inte träffat kära dotter sedan den 23 september, FÖRRA ÅRET, kanske ni förstår min uppståndelse och lycka över att få hem henne. HÄRLIGT; LJUVLIGT; UNDRBART, att äntligen.

SÅ hela familjen samlad hemma för att möta upp på flygplatsen. IMORGON!!!!!!!!
HJÄLP det är så mycket!Det är så himla mycket jag vill göra, att ibland måste jag inse att bara för det är roligt kan man inte göra allt. Hittade kurser på moderskeppet dels med bildbehandling och dels visuell kommunikation alltså om bilder. Jag har redan anmält mig till förskolelyftet om Specialpedagogik och kommunikation, där lottas platserna ut så det vet jag ju inte om jag kommer att gå, men jag har ju sökt.

När jag nu hittade dess distanskurser på moderskeppet, tänkte JAG VILL, JAG VILL, Jag går redan en skrivkurs på nätet och ska snart gå en fotokurs här i Kinna med Gert, och känner liksom nu att HJÄLP, hur gör jag nu? Framförallt med fotograferingen som är så meditativ och ren avslappning för min stressade själ. Samtidigt som min förskollärsjäl ömmar för barn med behov av särskilt stöd. Så nu är den stora frågan HUR GÖR JAG?

Naturligtsvis kan ju inte ni svara på det, men ibland hjälper det min hjärna att faktist få skriva av sina tankar, liksom få ut dm ur huvudet. Så återkommer med resultat när hjärnan kokat färdigt.

(Ja bilden då, bara en random bild som jag faktiskt blev riktigt nöjd med)
Troll i skogen med hjälp av kameran
I lördags när jag var ute med kameran passade jag på förutom då att fotografera svamp även leka lie med kameran och med objektivet. Utmaningen var att hitta troll, mina troll blev väl sådär, men att leka med oskärpa i bilden kan det bli riktigt spännande en hel del skräp med såklart, men det kan man ju kasta. I skogen i lördags var det inget solljus varav jag var tvungen för att få till bra bilder utan skakningar att höja iso och fick ändå se till att hålla kamera riktigt still och saknade faktist mitt stativ som jag inte fått med mig.

Men om man då låter iso vara kvar på det man brukar ha, för mig 200, samtidigt så minskar bländare (högre bländartal) och rör på objektivet för att få till en ordentlig skaking, JA om ni nu inte fattar ett dugg, så gå in på Gerts fotoutbildning han förklarar bättre än mig. Fast jag använder mig inte av dubbelexponering, (vet inte ens om jag har det på min kamera) Här är iallafall mina skogsbilder. I de två första bilderna zoomade jag med kameran och höll den still, i resten var det lite utav varje.

 
Även om just ni inte hittar några troll blir det ganska kul bilder. Eller vad tycker ni? Jag ska nog leta efter mer troll nästa gång för detta var roligt, OCH som jag missade denna gång, underexponera bilderna något så de för en dunklare känsla.