Follow
Fotoexpo 2012


I söndags var jag och grannfrun och kikade på årets Västsvenska Fotoexpo 2012. I år är det Hyssna fotoklubb som anordnar och därför är de i Rydals museum. Ett litet samhälle strax intill Kinna. Där finns Rydals museum som egentligen är ett gammalt bruksamhälle, just själva museet är en gammal textilfabrik nedlagd sedan många år.

Det var riktigt roligt att se hur andra fotat olika motiv, allt mellan små, små kryp upp till rivningar av jättestora silos. Just att gå på utställning och kika på bilder var det faktiskt premiär för mig. Men det blir nog inte sista gången. För just foto är för mig en hobby som kommit för att stanna, både att ta egna kort och kika på andras.

Nu funderar jag faktiskt allvarligt på att gå med i en fotoklubb, är nån av er med i nån och vad har ni för utbyte av det? Här finns Kinna fotoklubb och kastar nog in en ansökan eller i alla fall betalar årsavgiften. Återkommer om detta. Ha en underbar tisdag gott folk här har sommaren kommit, eller det känns så ialla fall.
Fototriss; Utsikt
Veckans fototriss handlar om UTSIKT, tog med mig kameran till mitt föräldrahem för att leta utsikt och tog samtidigt en tur tillbaka till barndomens lekar. När jag var liten hade vi nog världens största lekstuga, det var inte så mycket stuga som ett helt hus.

På gården där jag är upppväxt fnns det tre hus/små gårdar, som senare blev till en stor. Vi kallade ställena för där framme, Klasas och Johans. Där framme bodde då vi, Klasas, ja antagligen hette han då Klas och Johans. Johan var en farbror som dog långt innan jag föddes och det är då detta hus som detta handlar om. Han dog i början av 60-talet och därefter stod huset tomt.

Där lekte vi, med en riktig vedspis, ingen leksaksspis här inte. Bakugn, flera rum och en gammal säng som vi naturligtsvis antog att Johan hade dött i och det var med spänd darr vi var i det rummet. Senare har vi fått veta att han dog på sjukhus men som barn var Johan ett slags spöke vars ande svävade över huset och gjorde allt extra spännande. Här har vi då utsikten upp mot detta omtalade hus.Huset förföll under massor av år och var väl färdigt för rivning när det oväntade hände, en dansk jurist från Köpenhamn fick syn på huset och såg möjligheten och charmen i huset. Och köpt det och har under flera år arbetat hårt för att återställa det i sitt ursprungliga skick. Jag har alltid älskat detta hus och att få se det så här vackert värmer mitt hjärta.UTSIKTEN från huset är inte helt fel det heller, eller vad säger ni.

Om att få gå ut utan byxor


Glada frågade två pojkar på förskolan igår "FÅR VI GÅ UT UTAN BYXOR?"  "HM" svarar jag "blir inte det lite pinsamt att gå ut utan byxor? " Pojkarna fnissar men visst förstår jag att de vill gå ut utan de förhatliga regnbyxor/termobyxor vi tjatat om HELA vintern. Varje dag, varje gång vi ska gå ut, jag vill inte ha dom byxorna, måste vi ha galonbyxor. Denna dagen igår hade de helt klart på känn att idag kanske vi slipper Och svaret blev naturligtsvis, ja såklart att ni kan gå ut utan byxor.

MEN jacka på, vårjacka eller fleece så blev löftet på eftermiddagen, de som saknade dyligt fick gå ut i det de hade, overall eller vinterjacka. VÄL UTE, så dröjde det inte länge innan både jackor, vinteroveraller och fleece rök all värdens väg. FÖR PLÖTSLIGT HADE DET BLIVIT SOMMAR.

I sandlådan hade två ljuvliga ungar gympa, de gjorde både situps och armhävningar, sand östes och vi åt mellanmål ute, och barnen bjöd på massor av sandtårtor. Sådana dagar är jag glad över mitt yrkesval, och glömt är hela vinterns slit och släp med alla kläder, mössor, krångliga fingervantar och knöliga overaller som är alldeles för trånga vid benen, GRRR GAH. Bara en enkel jacka, ett par skor och man är UTE,