Follow
nyårslöften
Så är det nyår och det är dags att bringa fram nyårslöften, JAG lovar att fortsätta med min träning, jag ska fortsätta och äta GI mat, och gå ner ytterligare antal kilon under året. 2009 skänkte jag bort nästa 10 kilon och lämnar de bakom mig och ser fram emot att lämna ytterligare under 2010, konstigt det kändes att bara skriva en nolla har ni provat det går utav bara farten att jag tryckte in två nollor innan jag kom på att det bara ska vara en, KUL, KUL lite som roar. Vad har ni för nyårslöften och brukar ni ge nyårs löften, det bästa nyårslöftet jag gjort någon gång var när min man friade till mig och frågade ska vi gifta oss under nästa år, gulligt eller hur. Gifta blev vi, annars är väl nyårslöften mest kännas för att de är de som man bryter allra mest.
före nyår
Så är det då nyårsafton imorgon, funderar över mat och har bestämt mig för entrecote, mumsigt och så får jag testa min nya julklappsgrill. Har två barn hemma de två andra är dels i Malmö, dels i Kungälv för att fira nyår med sina kamrater. De är på credo läger och för er som inte vet vad Credo är så är det en kristen ungdoms och student rörelse, som anordnar läger finns på skolor osv. Mina barn har varit aktivt kristna nästan hela livet, som barn i kyrkans barntimmar och körer. De går på KU som är kyrkans ungdoms grupp och de är hjälpledare på konfirmand läger, min förtjänst i detta är det då de var små då jag skickade dom till kyrkans barntimmar, som vuxna har de hittat till kyrkan av sig själva och de har hittat sin egen Gud och sin egen tro. För mig som kristen mamma känns det skönt att veta att de står på en stabil och stadig tro, som kristen står du för vissa mänskliga värderingar i livet som kan vara svårt att hitta annars. Nu önskar jag er som hittat hit och som läser detta en välsignat nytt år med mycket gott och roliga, glada händelser.
ensam igen
Så är det då dag för nyårs läger, mina barn har spritts för vinden och just nu sitter jag i ett ensamt hus med endast en undulat som levande sällskap. Min man jobbar och de två som ska fira nyår med oss, är på utflykt till Göteborg för att shoppa loss, det är faktiskt rätt skönt att få en stund för sig själv.  Man vet att de finns där ute någonstans och vet att de har de bra. Just nu oroar jag mig bara för väglaget, det är halt ute på vägarna och det känns inte riktigt bra att veta att de är ute på hala vägar. MEN får lita på att min dotter som kör bilen att hon tar det lugnt. Själv har jag kollat på OPHRA där hon visade sina favoritrecept, massa goda matrecept, blir hungrig att titta på mat på TV, sitter i min morgonrock och surfar på nätet, en super lugn dag helt enkelt, skönt med super lugna dagar. Så funderar över ska jag vara duktig idag och äta rätt eller ännu en slarvdag med god god mat.....får funderar på det och se hur samvetet bestämmer sig.