Follow
Fototriss: Min ort Mark
Nu är det åter tävling på veckans fototriss. Det vi tävlar om är övernattning på vandrarhemmet Castanea i Stockholm. Mysigt va? I Stockholm finns massor av kul att hitta på och framför allt fota för den som vill det. Ja man ska ju göra lite reklam för sin hemort, och min hemort sedan 30 år tillbaka är Mark. Mark (Sjuhäradsbygden) kan du inte hitta på kartan hur du än söker för då får du söka på Kinna där jag bor. 

Mark är känd för många saker alla inte roliga, vi har en mycket tråkig historia med fosterbarn, vi har en supertalang i basket vid namn Jonas Jerebko, (hur många visste han kom från Mark)  Sedan har vi historien med stenen från Kina, (skulle varit svensk men blev kinesisk) vid vårt kommunalhus och där börjar vi vår resa. Marks kommun, Sverige, EU; allt i en bild en underbart vacker höstdag anno 2013. Vårt största turistmål förutom alla tygbodar dit folk vallfärdar för att köpa billiga tyger, är Seatons kulle eller som det heter Hyltenäs kulle strax utanför Torestorp. Däruppe byggde Georg Seaton en jaktslott i början av 1900-talet och det brann ner bara några år senare, Men det var inte bara slotten som fick byggas utan även den långa, långa vägen upp till kullen. Traktens bönder (varav en var min svärsfars far,) de fick ställa upp med hästar för att bygga väg och släpa upp timmer till bygget. Vägen upp kantas av bokskog som blir så här vacker i oktober. Området runt kullen är naturreservat. Ett annat turstmål i kommunen är Ramhultafallet, ett mycket vackert fint vattenfall i den andra ändan av kommunen. Åt Sätila hållet. Dit vallfärdas många fotografer för att fota vattenfallet liksom jag. Vid fallets fot finns resterna av en gammal kvarn. Även detta område är naturreservat och det finns mycket djur och växtliv att se för den som är intresserad. Så om du inte vinner övernattingen till Stockholm kan du ju åka till Mark istället. Om inte har lust till det så leta i din egen ort det finns ofta mer än man tror om man vill fotografera och inte åka så långt. 
Sorry


Ja vill bara påpeka angående mitt förra inlägg, att jag inte på något sätt varken hatar min man, mina ungar när dom inte städar, inte heller hatar jag mina arbetskamrater eller min chef. Däremot älskar jag inte att gå upp på morgonen, jag älskar inte förändringar jag inte kan rå över, men försöker leva med det och göra det till något positivt, inte heller älskar jag novembermörkret, fast gör mitt bästa att försöka varje dag.  

Det jag ville beskriva var att hat äter upp en och det är en desstruktiv känsla som vi alla behöver göra något åt, och därav mitt slutcitat: "För om man anammar hatet och gör det till positiva tankar istället så lever man längre och mår bättre, Ska nog tänka på det i dag. Älska, älska, älska. Och utan novembermörker ingen vår. Så våga älska november och måndagar. Lovar att försöka....."

Tog någon illa vid sig ber jag uppriktigt om ursäkt, för hata hatet, och älska istället. Detta var min mening med mitt förra inlägg.  
 
Skrivpuff: Hata, hata, hata

Ibland blir man så där tokigt galen på allt och alla. Man bara älskar att hata. Man hatar måndagar, att behöva gå upp överhuvudtaget, att grannen klipper gräset på tokiga tider. PÅ vädret, på bilar som måste skrapas på morgonen. På jobbet, chef och arbetskamrater och inte minst sin gubbe, barnen som aldrig städar efter sig osv. osv.  

På jobbet är jag rationell, nä vi ska planera, prata inte skit, (och ja jag försöker alltid undvika det om jag orkar och kan) MEN i mitt huvud nu och då smyger ändå de där tankarna fram, november...............HATA, måndagar ...........HATA, Gå upp på morgonen.................HATA. 

Men som på jobbet där jag undviker skitprat och onda tankar så borde det gälla även en själv och destruktiva tankar på annat. Tidstjuvar och energislukare är allt hat och man blir bara trött. Så älska andra som du älskar dig själv. Himlar va präktigt, men sanning är ändå att det ligger mycket i de orden. 

För om man anammar hatet och gör det till positiva tankar istället så lever man längre och mår bättre, Ska nog tänka på det i dag. Älska, älska, älska. Och utan novembermörker ingen vår. Så väga älska november och måndagar. Lovar att försöka.....
 
Fler puffar på temat hat hittar du på skrivpuff
 
 Edit, texten är redigerad