Follow
Sagolandskap
Idag har jag varit ute i ett landskap jag inte kände igen, överallt var det vackra underbara iskristaller, och världen var helt vit. TOTALT VIT, och även om det var kallt frös jag inte, hade varmt på mig och jag och kameran kände oss bara tvungna att ge oss ut.

Att vara ute med kamera är lite som att vara ute med en hund (tror jag för äger ingen hund) för hundmänniskor har jag fått för mig pratar med varandra bara för att man har hund. Och när man är ute med en kamera runt halsen pratar folk med en, frågar vad man tar kort på, hittar du några motiv osv. Så även idag, genom min resa i detta vidunderliga landskap kommenterade och hejade människor (ja två stycken farbröder på promenad) och menade att idag borde man få fina bilder.

OCH JA jag fick fina bilder, när jag laddade in dom i datorn var jag tvungen att ropa högt och nästan skrika Halleluja för så kändes det. OCH vilken tur att jag gav mig ut när jag gjorde för vid mitt sista stopp hade solen försvunnit in i dimman och så även magin. Men kvar på näthinnan finns det massor av fina bilder, Se här bara!NarnialandLjuvligtFantastiskt
Alltså det här är väl bara tiohundratusen gånger bättre än gråväder och snöslask. Låt oss behålla detta väder ett tag till tack! Ja kanske detta lät som lite skryt, host, host,, när jag skriker halleluja av mina egna bilder, men ibland känns det så, när man känner att något blev riktigt bra. Visst blir man bara så nöjd med sig själv då när man lyckas med något, och att få en egoboost allt emellanåt mår vi alla bra av.


Det har SNÖAT


OM nu någon mot förmodan har missat att det snöat i västra Götaland, kan jag tala om för er att: DET HAR SNÖAT. Ordentligt också, sonen stackarn, han gick upp en timme för tidigt av misstag, var i GOD tid till bussen, som INTE KOM; över en timme väntande han stackarn. Jag som tyckte det var konstigt att han lyckats komma iväg till skolan överhuvud taget, skickade ett sms: "kom bussen i tid" Varav han i nästa sekund ringer upp och talar om att ingen buss kommit, nåja han fick en hemmadag istället då det var försent för honom att ta sig iväg till skolan, så han fick klippt sig istället och utnyttjar dagen till läxor. Duktig pojke.

SÅ vad har jag gjort då, jag är just nu för tillfället sjukskriven så jag slapp dra iväg till jobbet, (skönt det just idag) Men när det har snöat så som det gjort bara måste man ju ut och fota. Att åka iväg orkar jag inte, och dessutom var ju bilen helt igensnöad så stannade och pulsade runt i trädgården med mitt makro och fick en hel del bilder.

Här har vi en backspegel.

Vår ros har fått hatt.

Och färgerna är bara helt magiska.

OCH dom som jobbar med att ploga snö har nog och göra idag.

En liten, liten stund stack också solen fram sina strålar och lade sig på min nyponbuske som fick nytt liv av solens strålar, och allt blir bara helt magiskt. Blir nu bara vägarna farbara, ser jag ändå fram emot och lämna trädgården och fota något mer, siktar på vatten och is, är nog häftigt nu.
 
Fota såpbubblor
 


 
Att fota såpbubblor är något som nästan alla som fotograferar har sett i olika grupper på Facebook, man ser detta små graciösa fina bubblor med diverse vackra is mönster. Jag kan konstatera att fota såpbubblor är SKITSVÅRT.
Den ska landa fint helst på en fin buske utan att gå sönder.
 
För mig tog det en evighet och ganska många svärord innan jag TILL SLUT kom på hur man skulle göra. Man undviker såpbubblor när det blåser, använd sugrör så går det bättre. Man kan då placera den där du vill ha den. MEN att få till skärpan är nästan helt omöjligt, hur jag än fotar så blir det mest en  massa bilder på suddiga bubblor. HELT värdelöst, men nån har jag i alla fall fått till, Den översta blev väl inte riktigt som jag tänkt mig men blev rätt cool ändå blev mer som en selfie än en vacker såpbubbla med ismönster, Efter typ hundra bilder fick jag en som jag ändå var ganska nöjd med, men det är bara att fortsätta öva, för lätt, det är det inte. och vad säger ni en såpbubbla i motljus är väl inte så dumt?