Follow
Dagens rubrik eller inte?


Antar att dagens mest använda rubrik är GOTT NYTT ÅR men då jag är lite tvärtemot emellanåt använder jag mig INTE av den. Fotot är nytt för dagen och äntligen så har vi lite frost ute och en aning om vilken årstid det faktiskt  är och att idag är det NYÅRSAFTON.

År 2012, var det ja,, vad tänker jag mig nästa år, att se livet från den goda sidan, vara en god medmänniska och säga ifrån om det behövs, det är sånt jag tänker mig. Att jag faktiskt har anmält mig till en FOTOKURS det ska blir KUL, Fortsätta träna 2-3 gånger i veckan, och äta något sundare.

Ikväll åker vi för att gratulera en 60 åring och inser att även jag blivit ÄLDRE en konstig känsla det har ju liksom inte gått på en dag, men ändå har jag under 2011 fyllt 50 år, och nästa gång jag fyller jämt är det just 60.

Tänker mig ibland att livet är som en berg och dalbana, det går liksom trögt ibland uppför och man kämpar och kämpar, MEN så plötsligt kommer den där nedförsbacken som gör att livet leker och allt känns möjligt. Och om man tänker efter så utan uppförsbackar inga nedförsbackar, det vore ju bra trist om livet gick som på en raksträcka utan svängar, upp eller ner.

På detta filosofiska sätt med fundering om livet, och framtid önskar jag er alla ett riktigt GOTT NYTT ÅR
Sluta banta börja träna!


Ett foto på min makes fina orkidé, en hobby han skaffat sig på äldre dagar, och visst passar en orkidé som foto så här vid årets sista skälvande dagar.

Nytt år brukar betyda nya löften ni vet om ett nytt liv, man ska sluta röka, börja träna, äta sunt osv, osv. I år är inget undantag för mig. Har ju mitt viktprojekt som ja har stått still i ett halvår, en som faktiskt tagit fart FÖRE nyår. Och redan visar det sig på vikten, så varför VÄNTA till efter nyår när man kan börja med en gång?

Att förändra sitt liv totalt med allt på en gång tror jag är dömt att misslyckas, det funkar liksom inte och man faller snabbt tillbaka till gamla vanor just därför att man inte orkar i vardagen att följa upp allt nytt. MITT tips är att börja med en sak i taget, Att börja med träning är en bra idé och jag har tränat regelbundet i 3 år, varje vecka har jag troget gått och tränat. 2-3 gånger i veckan. Tills i somras, då jag fick en enveten förkylning som vägrade släppa.

Att jag kom ifrån mina vanor jag lagt mig till i 3 år och släppte dom, gjorde att jag fick jättesvårt att hitta tillbaka till rätt spår. Började med mat höll på i tre dagar, samtidigt som träningen inte funkade och allt var dömt att misslyckas. Tills jag på på mig själv, VARFÖR gör jag så här, sluta tänk på maten och koncentera dig på din träning, det har funkat innan, det  funkar igen. OCH NU har jag åter igen kommit gång med träningen, och kommer att fokusera på den under 1-2 månader, inte tänka för mycket diet. OFTA kommer maten liksom av sig själv om väl träning påbörjats, det är konstigt men sant. SÅ ALLA VÄNNER SLUTA BANTA BÖRJA TRÄNA.

Nytt på matbloggsfronten
Jo nu har jag då fått fart på min matblogg och jag har lagt in en första matsedel, Jag hade först tänkt att bloggen skulle hetat veckansmatsedel men det namnet var upptaget så då fick det bli middagstips och vad gör det det är ju innehållet som gör bloggen. Jag blandar och lånar friskt, mina egen hopkok med lånade och det är väl ofta så vi gör en matsedel. Mitt motto är ENKELT och jag försöker att inte krångla till det för mycket, bland annat kan ni läsa om en god hamburgersoppa: