Follow
Har du tur du kvinna?


Oavsett vem du är, kvinna eller flicka, är vi alla av samma kön systrar kvinnor, vi föder våra och fädernas barn. Nästa generation, vår framtid. Vi kämpar för vår familj och vi vi bär våra mödras oro och glädje, som de gjorde före oss. Att vara kvinna kan vara alldeles underbart jobbigt fantastiskt livsbejakande eller ett rent helvete.

Som den lilla flicka du föddes var du vackrast i värden i alla fall i dina föräldrars ögon om du hade tur. Växte upp med en egen vilja och med skrapsår på knäna. Tills den dag du slämde i dörren och hatade allt, Killar och kompisar, fester eller inte, ett val om du hade tur. 

En ung kvinna med skinn på näsan (kanske) letar efter sin plats på jorden, söker och finner kärlek om och om igen, om du har tur hittar du den rätta. Plötsligt söker du din mor. Hon som vet allt, frågar om magen, frågar om livet, frågar om snoriga näsor, om du har tur svarar hon. 

Allt går som ett töcken av bajs, välling och snoriga näsor. Dagis och vab, Förverkliga sig själv, friskis och svettis. Skola och vab och ett föräldramöte. Dags för franska eller kanske tyska, matten och kemin, ett mysterium. Prao och gymnasieval. 

Vi ska ha barn sa dom plötsligt, och du väntar och väntar, Så kommer då hon den lilla, lilla och du smälter, din efterrätt. Dina barn som frågar, barnvakt imorgon kanske om du har tur. 

Du funderar, men vad fort det har gått. 

tacksam, för livet, 

om du har tur. 

Handlar livet om tur, eller handlar det om rätt val, att födas rätt, eller kanske måste vi hjälpas åt, vi kvinnor för de kvinnor som inte samma tur som vi! 

UNICEF OM FLICKOR I VÄRLDEN 

#1 - Iris

Jag tycker om din text men framför allt att du länkar till
UNICEF OM FLICKOR I VÄRLDEN. Bra gjort!

#2 - Grå papegoja

Klokt skrivet.

#3 - Toffs

Åh vad jag tyckte om den här texten!! Bra!

#4 - Kalle Byx

Bra.

#5 - Ing-Britt

Hej
Ler lite. Jo så är det att vara mor. Men alldeles underbart. Du skriver livets efterrätt. Så fint. Vilken gåva. En gåva att få finnas där för sina barn. Att vara grädden på moset, för barnbarn. En mormor en farmor, en morfar , en farfar. Som gör det där lilla extra. Tar sig en extra stund, berättar om hur det var när mamma eller pappa var liten. Bjuder på lördagsgodis en måndag. :-). Finns där när som mormor/farmor när det egna barnet kanske behöver hjälp o avlastning i vardagen
Ja, barn är underbara..
Ha en fin lördags kväll.
Kram från oss

#6 - Lisbeth

Vilken underbar liten skrift. Jag blir alldeles varm inombords och inser vad rik jag är och lyckligt lottat som har så många omkring
Tack för de fina raderna
kram