Follow
Fototriss: Min ort Mark
Nu är det åter tävling på veckans fototriss. Det vi tävlar om är övernattning på vandrarhemmet Castanea i Stockholm. Mysigt va? I Stockholm finns massor av kul att hitta på och framför allt fota för den som vill det. Ja man ska ju göra lite reklam för sin hemort, och min hemort sedan 30 år tillbaka är Mark. Mark (Sjuhäradsbygden) kan du inte hitta på kartan hur du än söker för då får du söka på Kinna där jag bor. 

Mark är känd för många saker alla inte roliga, vi har en mycket tråkig historia med fosterbarn, vi har en supertalang i basket vid namn Jonas Jerebko, (hur många visste han kom från Mark)  Sedan har vi historien med stenen från Kina, (skulle varit svensk men blev kinesisk) vid vårt kommunalhus och där börjar vi vår resa. Marks kommun, Sverige, EU; allt i en bild en underbart vacker höstdag anno 2013. Vårt största turistmål förutom alla tygbodar dit folk vallfärdar för att köpa billiga tyger, är Seatons kulle eller som det heter Hyltenäs kulle strax utanför Torestorp. Däruppe byggde Georg Seaton en jaktslott i början av 1900-talet och det brann ner bara några år senare, Men det var inte bara slotten som fick byggas utan även den långa, långa vägen upp till kullen. Traktens bönder (varav en var min svärsfars far,) de fick ställa upp med hästar för att bygga väg och släpa upp timmer till bygget. Vägen upp kantas av bokskog som blir så här vacker i oktober. Området runt kullen är naturreservat. Ett annat turstmål i kommunen är Ramhultafallet, ett mycket vackert fint vattenfall i den andra ändan av kommunen. Åt Sätila hållet. Dit vallfärdas många fotografer för att fota vattenfallet liksom jag. Vid fallets fot finns resterna av en gammal kvarn. Även detta område är naturreservat och det finns mycket djur och växtliv att se för den som är intresserad. Så om du inte vinner övernattingen till Stockholm kan du ju åka till Mark istället. Om inte har lust till det så leta i din egen ort det finns ofta mer än man tror om man vill fotografera och inte åka så långt. 
#1 - Åke

Nu har du satt Mark på kartan :) Dom har en bra fotograf också, ja heter något på Ing-Marie ;) Fantastiska bilder du visar upp, vattenfallet föll jag pladask för :) Super härlig text också :) Man får nog leta upp Mark på en karta...

Svar: Tack snälla för din fina kommentar.
Ing-Marie

#2 - mammakero

Mark har jag koll på sedan tidigare. Särskilt om det ligger utanför Borås... Vackra bilder visar du och jag är en nöjd betraktare.

Svar: Jo du har rätt det ligger utanför Borås.
Ing-Marie

#3 - Nett

Bild nummer 2 helt underbar :)

Svar: Tack roligt att du tyckte om den.
Ing-Marie

#4 - Jah Hollis

Det ser fint ut på bilderna du visar från dina hemtrakter.

Svar: Jo det är det också.
Ing-Marie

#5 - Freja

Vilka vackra bilder. Den sista är helt fantastisk!

Svar: Tack snälla du.
Ing-Marie

#6 - c3us

Gillar Ramhultafallet skarpt, kanske skulle man åka dit vid tillfälle :-)

Svar: Gör så, det är väl värt ett besök.
Ing-Marie

#7 - Gert Olsson

Härliga bilder INg-Marie. Gillar verkligen bilden på Ramhultafallet - fint flyt :)

Svar: Tack Gert
Ing-Marie