Follow
Frukost med blåsmaskin och traktor
Ja matstund på förskolan är ofta en trevlig historia, Man sitter med barnen och diskutterar livet och lite allt möjligt. Det kan vara allt från vad man gjort hemma, vad de har köpt, fått eller gjort. Ofta en mycket trevlig liten stund. Men det finns tillfällen då det KAN vara lite störigt, det kan vara någon som måste gå på toa, det kan vara en liten fluga, ni kan inte anan vad en liten fluga kan göra för en frukost eller lunch.

Ni kan då tänka er detta scenario, 10 barn, morgon, alla har nyss kommit eller varit på förskolan en stund. UTANFÖR fönstret så dyker plötsligt ett UFO upp, eller ja UFO det var en vaktmästare med ansiktsmask och blåsmaskin. Han blåser sand och grus på gården så det ryker över hela området, PLUS en traktor. Tio barn med näsan ut mot gården, självklart. Matvagn kommer och tre förtvivlade fröknar fösöker få dessa tio barn att sätta sig. OCH detta är en utmaning för sätta sig när det händer så spännande saker utanför går ju inte. MEN nu får man ju som den proffisionella fröken man är, tänka om. VILL jag sitta med ryggen mot fönstret när det händer så spännade saker utanför. NEJ så jag möblerar om tallrikar och ser till att alla får möjlighet att kika ut genom fönstret och tänk då sätter sig alla. Äter nja, men med utsikt. TOPPEN, DETTA ÄR MYCKET SPÄNNADE, inte mycket pratat just denna frukost men desto mer kul tyckte barnen.  

Annars njuter vi på förskolan av att slippa, regnkläder, overaller, stövlar, dumma trånga vantar, och allt sånt, vi tycker det är underbart när barnen själva sätter på sig det lilla de behöver för att snabbt och lätt kila ut på gården och vi är ute LÄNGE, ibland kommer man på sig själv med att kika på klockan och "skit klockan är snart mat", men det är så skönt och även barnen älskar att vara ute i vårsolen, gräva, cykla, gräva igen och bara springa, underbart, med andra ord.