Follow
Om att fotografera mat.
Har ju sedan ett tag en matblogg. Är väl inte därinne så ofta som jag skulle vilja men gör lite inlägg då och då senast idag. Men något som jag har utvecklat mer sedan jag började min blogg är att fotografera maten. Har letat lite överallt på nätet och har samlat på mig en del tips som kanske kanhjälpa er som vill pröva. Här är några tips att tänka på:

1. Lägg upp maten snyggt på tallriken
2. Ta fotot i naturligt dagsljus, intill ett fönster el, dylikt.
3. Ha gärna lite fina accessoarer runt maten
4. ta fotot medans maten är varm.

Här har jag en bild från början av min "karriär" fiskpuddingas receptoch detta fotot tog jag idag,Visst ser maten mer trevlig ut med lite piff och tanke bakom. Jag fotar med stor bländare för att få maten i förgrunden och fokus på maten. Kika gärna in i min matblogg, finns även som länk på denna blogg, (mina middagstips)
#1 - Nett

Så gott det ser ut att vara, ett tag hade jag noja på att fota mat, men det har avtagit, kanske dags att göra det igen ;)

#2 - Lisbeth

Nu fotograferar jag ju inte mat men mycket stämmer med hur du känner när du får den serverad på bordet. Vi brukar försöka lägga upp den på ett snyggt sätt även till vardags. konstigt nog smakar den bättre då

ha det fint