Follow
Sluta banta börja träna!


Ett foto på min makes fina orkidé, en hobby han skaffat sig på äldre dagar, och visst passar en orkidé som foto så här vid årets sista skälvande dagar.

Nytt år brukar betyda nya löften ni vet om ett nytt liv, man ska sluta röka, börja träna, äta sunt osv, osv. I år är inget undantag för mig. Har ju mitt viktprojekt som ja har stått still i ett halvår, en som faktiskt tagit fart FÖRE nyår. Och redan visar det sig på vikten, så varför VÄNTA till efter nyår när man kan börja med en gång?

Att förändra sitt liv totalt med allt på en gång tror jag är dömt att misslyckas, det funkar liksom inte och man faller snabbt tillbaka till gamla vanor just därför att man inte orkar i vardagen att följa upp allt nytt. MITT tips är att börja med en sak i taget, Att börja med träning är en bra idé och jag har tränat regelbundet i 3 år, varje vecka har jag troget gått och tränat. 2-3 gånger i veckan. Tills i somras, då jag fick en enveten förkylning som vägrade släppa.

Att jag kom ifrån mina vanor jag lagt mig till i 3 år och släppte dom, gjorde att jag fick jättesvårt att hitta tillbaka till rätt spår. Började med mat höll på i tre dagar, samtidigt som träningen inte funkade och allt var dömt att misslyckas. Tills jag på på mig själv, VARFÖR gör jag så här, sluta tänk på maten och koncentera dig på din träning, det har funkat innan, det  funkar igen. OCH NU har jag åter igen kommit gång med träningen, och kommer att fokusera på den under 1-2 månader, inte tänka för mycket diet. OFTA kommer maten liksom av sig själv om väl träning påbörjats, det är konstigt men sant. SÅ ALLA VÄNNER SLUTA BANTA BÖRJA TRÄNA.

#1 - Lisbeth

De där orden var bland det bästa jag hört någon gång. Läste något liknande i en annan blogg där hon rekommenderade att skriva positiva roliga löfte.

All de krav fyllda byttes ut till positiva ord. heja på¨så här ska det vara. Nu peppade du mig ändå mer Tack

Kram

#2 - Selma

Bantning tror jag inget på alls i långa loppet.